Részesülj az általad  ajánlott partner vásárlásából! TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

ROOIBOS TEÁK

ROOIBOS & HONEYBUSH TEA, PRÉMIUM ÍNYENCSÉG

Rooibos és Honeybush: Történet és Eredet

A Rooibos egy vad bokor. Növekedési időszakában a legfinomabb tűleveleket gyűjtik össze és oxidálják, hogy elérjék a különleges vörös színt. Minél vörösebb a Rooibos, annál jobb a minősége.

A Honeybush szintén egy vad bokor, amit nagyon nehéz termeszteni. Természetes rokona a Rooibosnak és a termelési folyamata hasonló. Íze kissé édesebb és testesebb, finom mézes jegyekkel és jellegzetes borostyán színnel rendelkezik. Bármikor fogyasztható és jól illik édes és sós ételekhez is. Talán azért, mert koffeinmentes infúziók, az utóbbi években nagyon népszerűvé váltak.

Rooibos: vörös tea?

A Rooibost gyakran vörös teaként emlegetik, de semmi köze a teához. Valójában teljesen különböző növények. Egy dologban különbözik: koffeinmentes. Az akácia családjába tartozó cserje és neve néhány afrikai nyelven „vörös bokrot” jelent. Még ha Rooibost vörös teaként is hívják, nincs semmi közös a klasszikus teanövénnyel, a Camellia Sinensis-szel, ami valójában egy Pu-Erh tea variáns.

Rooibos és Honeybush: mi a különbség?

Mindkét növény vadon nő hegyoldalakon, de nem ugyanabba a növénycsaládba tartoznak. A Rooibos bokor neve Aspalathus linearis, míg a Honeybush tudományos neve Cyclopia intermedia. A Honeybush sárga virágai nagyon hasonlítanak az európai seprűvirágra. Íz tekintetében a Rooibosnak fás és fűszeres aromája van karamell és vanília jegyekkel, míg a Honeybush inkább virágos ízű, édes és mézes jegyekkel.

A Rooibos ízkereke

Gazdasági szempontból a Rooibos piaca nagyon fontos Dél-Afrikának. Valójában, hogy javítsák a minőségét, szakértők és tudósok csoportja évekkel ezelőtt találkozott, hogy meghatározzák az úgynevezett érzékszervi profilt. Különböző típusokat tanulmányoztak és hasonlítottak össze. Az eredményül kapott ízkerek meghatározta a következő aromákat és ízeket: fás, fűszeres (fahéj, bors), édes (karamell, méz, mogyoró, gesztenye), gyümölcsös (citrom, piros bogyós gyümölcsök) és virágos.


Árukereső.hu