Részesülj az általad  ajánlott partner vásárlásából! TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

PU ERH TEÁK

A PRÉMIUM PU-ERH TEÁK KIVÁLÓSÁGA

Pu-erh: Történelem és Eredet

Kínából származik, és különleges fermentációs folyamata miatt az egyik legjobb alkotásnak tartják. Fűszeres és földes íz jellemzi, valamint sötétbarna szín.

Emellett "Császári teaként" is ismert, mivel régen kizárólag az uralkodók számára volt fenntartva.

Fedezze fel a legjobb Pu-Erh teákat üzleti ügyfelek számára, tiszta és a legjobb összetevőkkel kevert formában.

Pu-Erh, hogyan készül?

A Pu-Erh tea elkészítésének két fő módja van.

A leggyakoribb, amelyet hagyományos Sheng Cha vagy nyers Pu-erh néven ismernek, a leveleket téglalap vagy négyzet alakú tea sütivé préselik. Ezt a sütit finom, porózus papírba csomagolják. Végül nedves körülmények között pincében érlelik, hogy kiváló minőségű Pu-erh teát kapjanak, ami egyenértékű a borok vagy sajtok Grand Cru minőségével.

A második módszert általában utófermentációnak nevezik. Az érlelési folyamatot felgyorsítják azáltal, hogy a leveleket mikroszkopikus gombák, élesztők és baktériumok kombinált hatása alatt nedvesítik. Ezt a típusú Pu-erh teát Shu Cha-nak is hívják.

Egy tea, amely időt igényel

Az ősi Gong Fu Cha ceremónia, amely szó szerint "időt szánni a teára" jelent, a Pu-Erh tea elkészítésének egyik módja. Ez a ceremónia lehetővé teszi, hogy a tea leveleit addig áztassák, amíg az aromák teljesen ki nem bontakoznak, így minden ízjegy felfedezhetővé válik.

Pu-Erh minden formájában

Különböző módon is préselhető, attól függően, hogyan fogják felhasználni vagy melyik országban. Például a leggyakoribb forma a "Bing Cha" süti, a "Tuo Cha" madárfészek is nagyon népszerű és része a Pu-Erh teáink kínálatának, valamint ott van a "Jin Cha" gomba, amelyet a tibeti szerzetesek használtak.


Árukereső.hu