FEHÉR TEÁK
A PRÉMIUM FEHÉR TEA MINDEN FINOMSÁGA
Története a kínai Song-dinasztiáig (960-1279) nyúlik vissza, amikor az uralkodók a fehér teát értékes árucikknek tekintették.
FEHÉR TEA: TÖRTÉNELEM ÉS EREDET
Sokáig a nemesség számára volt fenntartva, és csak jóval később kapott a nagyközönség lehetőséget arra, hogy értékelje finom ízét.
Kifinomult és elegáns, a fehér teát manapság simaságáért és enyhén édes ízéért kedvelik, amit néha olyan hozzávalókkal illatosítanak, mint a jázmin.
Hogyan készül a fehér tea?
Bár eredetileg Kínából származik, a fehér tea ma már több országban is előállításra kerül, például Indiában, Nepálban, Indonéziában, Kenyában és Tanzániában.
Az előállítási folyamat meglehetősen egyszerű, és nem igényel sok beavatkozást: a leveleket fonnyasztják, majd szárítják, hogy csökkentsék a nedvességtartalmat.
A fehér tealeveleket nem préselik vagy göngyölik. A levelek természetes formájának tiszteletben tartása révén a tea megőrzi eredeti simaságát, friss és enyhén édes ízével.
Legjobb fehér tea kreációk, Alveus
A presztízs nem elérhetetlen; az Alveusnál ez a jól végzett munka jutalma. Emelje új szintre vállalkozását kiterjedt tapasztalataink révén, mint fehér tea nagykereskedő.
A szálas fehér teáink kivételes minőségűek, minden tételt gondosan választottunk ki a legjobb teakert betakarításokból.
Mi az Imperial szüret?
A fehér teát tavasszal, március vége és április eleje között szüretelik. Az első tealevél-szüretet, az úgynevezett Imperial szüretet, a teanövény legfiatalabb hajtásainak és az első levélnek a kiválasztásával végzik.
Ezután a második szüret, amelyet Fine vagy Classic néven ismernek, a következő két tealevéllel rendelkező hajtások szedését jelenti.
Melyek a legjobb fehér teák?
A legjobb minőségű fehér teák közül a Yin Zhen, ismertebb nevén Ezüst Tű, és a Pai Mu Tan (fehér bazsarózsa) a világ legjobbjai közé tartoznak. Az Ezüst Tű elnevezés a teahajtásokat borító világos színű pehelyszőrökből származik.