Részesülj az általad  ajánlott partner vásárlásából! TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

FEHÉR TEÁK

A PRÉMIUM FEHÉR TEA MINDEN FINOMSÁGA

Története a kínai Song-dinasztiáig (960-1279) nyúlik vissza, amikor az uralkodók a fehér teát értékes árucikknek tekintették.

FEHÉR TEA: TÖRTÉNELEM ÉS EREDET

Sokáig a nemesség számára volt fenntartva, és csak jóval később kapott a nagyközönség lehetőséget arra, hogy értékelje finom ízét.

Kifinomult és elegáns, a fehér teát manapság simaságáért és enyhén édes ízéért kedvelik, amit néha olyan hozzávalókkal illatosítanak, mint a jázmin.

Hogyan készül a fehér tea?

Bár eredetileg Kínából származik, a fehér tea ma már több országban is előállításra kerül, például Indiában, Nepálban, Indonéziában, Kenyában és Tanzániában.

Az előállítási folyamat meglehetősen egyszerű, és nem igényel sok beavatkozást: a leveleket fonnyasztják, majd szárítják, hogy csökkentsék a nedvességtartalmat.

A fehér tealeveleket nem préselik vagy göngyölik. A levelek természetes formájának tiszteletben tartása révén a tea megőrzi eredeti simaságát, friss és enyhén édes ízével.

Legjobb fehér tea kreációk, Alveus

A presztízs nem elérhetetlen; az Alveusnál ez a jól végzett munka jutalma. Emelje új szintre vállalkozását kiterjedt tapasztalataink révén, mint fehér tea nagykereskedő.

A szálas fehér teáink kivételes minőségűek, minden tételt gondosan választottunk ki a legjobb teakert betakarításokból.

Mi az Imperial szüret?

A fehér teát tavasszal, március vége és április eleje között szüretelik. Az első tealevél-szüretet, az úgynevezett Imperial szüretet, a teanövény legfiatalabb hajtásainak és az első levélnek a kiválasztásával végzik.

Ezután a második szüret, amelyet Fine vagy Classic néven ismernek, a következő két tealevéllel rendelkező hajtások szedését jelenti.

Melyek a legjobb fehér teák?

A legjobb minőségű fehér teák közül a Yin Zhen, ismertebb nevén Ezüst Tű, és a Pai Mu Tan (fehér bazsarózsa) a világ legjobbjai közé tartoznak. Az Ezüst Tű elnevezés a teahajtásokat borító világos színű pehelyszőrökből származik.


Árukereső.hu