Részesülj az általad  ajánlott partner vásárlásából! TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Blog

Milyen vizet kell használni a kávéfőzéshez?

1999.11.30 10:49
Milyen vizet kell használni a kávéfőzéshez?

 

Sok készülék manuálisan vagy digitálisan kijelzi a vízkőtlenítés esedékességét, ezt célszerü betartani, de hatásfoka függ attól is, hogy a kávégép hogy van beállítva. Ugyanis a készülékeken többféle fokozatban állítható a vízkőtlenítés rendszerességét figyelő rendszer.

A készülékek a vízkőtelenítést akkor jelzik, mikor elérik a felhasználó által megadott átfolyt vízmennyiséget, vagy a lefőtt kávé mennyiségét. Tehát akkor is jelzi a készülék a vízkövesedést, ha lágyvízzel működik. Ha nem használjuk az említett módszereket, akkor utólagos (külső) vízkőtelenítéssel, időszakonként kell a vízkőtelenítést elvégezni.

Megjegyzés: Kizárólag, csak speciálisan a kávégépekhez ajánlott (gyártott) vízkőoldót használjunk! - a kezelési utasításban leírtak alapján.

Ha a kávégépet nem vízkőtelenítjük rendszeresen, ne is kísérletezzünk a már nem megfelelően üzemelő kávégép vízkőtelenítésével - az elhanyagolt kávégép általában annyira lekövesedhet, hogy az csak szakszervizben javítható.

A külső vegyszeres vízkőoldás csak rendszeresen alkalmazva és kizárólag csekély mennyiségű vízkő eltávolíására alkalmas!

Árukereső.hu