A Midori Bio kávébab
A Midori Bio kávébab
A Midori Bio kávébabjaink a termesztése során szándékosan nem használnak kémiai és szervetlen anyagokat, mely így egy 75% arabica – 25% robusta összetételű kávé, ami BIO minősítéssel bír: a termőterület nincs műtrágyázva, rovarirtózva, az ültetvény telepítéséhez nem irtottak ki erdőket.
Csak hagyományos módszerekkel termesztik a kávét, mint ahogy a 20. század közepéig. Ez valódi visszatérés a természethez, ezért nem használnak mesterséges vegyi anyagokat.
A felszín alatti vizekkel és tápanyagban gazdag talajjal gondozzák a növényeket. Állati és ásványi eredetű anyagokat használnak a káros rovarok, állatok és növények elleni védelemre. A termelők és a szakemberek tapasztalata, gondos gondozása és állandó figyelme alapvető fontosságú a kávébab tulajdonságainak és minőségének ellenőrzésében.
Édes és zamatos ízvilágú kávé enyhén savanykás utóízzel. Az alacsony koffeintartalomnak köszönhetően azok számára is tökéletes, akik kevésbé vágynak intenzív kávézásra.