Részesülj az általad  ajánlott partner vásárlásából! TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

FEKETE TEÁK

**PRÉMIUM FEKETE TEÁNK ENERGIÁJA**

A történet szerint a 16. században egy adag zöld teát véletlenül oxidálódni hagytak Angliában, ami akaratlanul is létrehozta azt, amit ma fekete teaként ismerünk.

**FEKETE TEÁK: TÖRTÉNELEM ÉS EREDET**

Mások szerint ez a tea már jóval régebb óta létezik, mégpedig a kínai klasszikus Lapsang Souchong formájában.

Akár fehér, zöld vagy fekete, mindenféle tea ugyanabból a növényből, a teafa Camellia Sinensis-ből származik. Az előállítási folyamatok a készítendő tea típusától függően eltérőek. A fekete tea készítése több lépést igényel és teljes oxidációt.

A leveleket először fonnyasztják, hogy elveszítsék víztartalmuk egy részét. Amikor már rugalmasabbak, összegöngyölik, oxidációs szobákba helyezik, majd hővel szárítják.

**Legjobb fekete tea keverékek, Alveus**

Fedezze fel szálas fekete teáink teljes választékát, valamint a legjobb összetevőkből készült keverékeket. Finom aromákkal készült, minden teánk megfelel a legszigorúbb minőségi kritériumoknak.

Fekete tea nagykereskedőként figyelemmel kísérjük a piacot, és naprakészek vagyunk a teaipar legújabb trendjeivel kapcsolatban. Az Alveusnál hiszünk a folyamatos alkotásban ügyfeleink számára, és keverékeink a hagyomány és az innováció tökéletes kombinációját képviselik.

**Honnan származik az "Earl Grey" név?**

Az Earl Grey tea eredete Charles Grey gróftól és brit miniszterelnöktől származik. A legenda szerint egy Kínába tett utazás során Grey gróf megmentett egy fiatal kínai fiút a vízbe fulladástól. A fiú apja, egy teakereskedő, megköszönte neki fia megmentését azzal, hogy átadta neki a híres bergamott receptet.

Tekintve, hogy abban az időben a fekete teákat Indiában és Sri Lankán állították elő, ez meglehetősen valószínűtlen. Más elméletek szerint a receptet az egyik grófi alkalmazott készítette, vagy maga a gróf, aki megpróbált egy szelet bergamottot hozzáadni teájához.

**Milyen hatásai vannak a fekete tea koffeinjének?**

A fekete tea koffeinje lassan szabadul fel a szervezetben. Meglepő módon, minél tovább áztatjuk, annál nyugtatóbb a hatása. Két percig áztatva a tea élénkítő hatású lesz, de ha öt percig hagyjuk, nyugtatóvá válik.

**Darjeeling, a Himalája pezsgője**

A tibeti „Dorje Ling” jelentése „viharok földje”. Darjeeling városa és a környező teaültetvények a Nyugat-Bengál hegyvidéki területeinek lejtőin helyezkednek el. E régió éghajlata ideális a legjobb terményekhez.

Árukereső.hu